Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit European (Slovacia - Cehia - Germania - Austria - Ungaria)

Descriere

Durata: 1 zi, fara cazare

Circuit European
Slovacia - Cehia - Germania - Austria - Ungaria
Bratislava - Praga - Dresda - Cesky Krumlov - Linz - Melk - Viena - Budapesta

Durata: 1 zi, fara cazare

Circuit European
Slovacia - Cehia - Germania - Austria - Ungaria
Bratislava - Praga - Dresda - Cesky Krumlov - Linz - Melk - Viena - Budapesta

Itinerariu

Ziua 1

(04.08.2017) CLUJ NAPOCA - BRATISLAVA - PRAGA
Ora 03:00. Plecare din Cluj Napoca. Traversam nordul Ungariei. Ajungem la Budapesta. Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de -Perla Dunarii- la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert. In jurul amiezii vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava - capitala Slovaciei, Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 2

(05.08.2017) PRAGA - Orasul de aur! CASTELUL HRAD SI CATEDRALA SF. VITUS
Mic dejun. Astazi vizitam Praga, -orasul de aur- sau -orasul celor 100 de turnuri-, capitala Cehiei, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului. Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei . Ne continuam vizitele in Praga coborand pe strada Nerudova, unde vom vedea si cladirea Ambasadei Romaniei, trecem apoi prin Orasul Mic unde putem vizita Biserica Sf. Nicolae unde a concertat si marele Mozart. Pe stradutele care duc la Podul Carol gasiti magazine pline de: jucarii de lemn, obiecte de portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijutetii superbe, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printer care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru Berea Plzen. Pe stradutele inguste si pietruite ajungem la Podul Carol (Karluv Most) - cel mai faimos pot medieval din Praga, construit din piatra. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe spre strada Celetna putem vizita Muzeul de Ciocolata, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii. Ne continuam drumul pana la Turnul Prafului de Pusca apoi pe strada Na Pricope admiram cladiri monumentale dar si magazine de firma si cristale de Bohemia .Vom termina periplul nostru la capatul de sus al pietei admirand statuia ecvestra a regelui Wencelas dar si Muzeul National. Optional croaziera pe Vltava (11 euro). Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 3

(06.08.2017) PRAGA - KARLO VIVARY - KARLSTEIN - PRAGA
Mic dejun. Timp liber in Praga sau excursie optionala la Karlo Vivary si Karlstein-Karlo. Vivary este o statiune balneara renumita, cu hoteluri de lux, infiintata in 1358 din timpul lui Carol cel Mare. Plimbare printre cladirile secolelor 18-19, Coloana Ciumei, Gheizirul. La doar 30 de km de Praga, se inalta maiestuos unul dintre cele mai importante castele cehesti, castelul Karlstein -intrucat a fost resedinta regala si timp de peste 200 de ani aici s-au pastrat bijuteriile coroanei, a caror copii sunt prezente intr-una dintre sali. Dupa aceasta vizita doritorii pot sa viziteze si fabrica de cristaluri de la Nizbor aflata in apropierea catelului Karlstein. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 4

(07.08.2017) PRAGA - DRESDA - PRAGA
Mic dejun Timp liber sau optional excursie Germania- Dresda. Dresda reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania. Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. un oras cu o istorie si o mostenire fascinanta, care se manifesta prin colectia extinsa de atractii turistice. Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea razboi mondial, Dresda se deschide splendid in fata noastra cu minunatele-iI capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita la Palatul Zwinger, capodopera a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri. Intoarcere in Praga. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 5

(08.08.2017) PRAGA - CASTELUL KONOPISTE - CASTELUL HUBLOKA - CESKY KRUMLOV
Mic dejun. Dupa micul dejun vom face o vizita la castelul Konopiste in sudul orasului Praga, situat in mijlocul unor gradini incantatoare si intr-un peisaj scenic. Acest castel a apartinul odinioara succesorului la tronul habsburg Franz Ferdinand - faimos pentru moartea sa in 1914, care a dus la inceperea Celui de al Doilea Razboi Mondial. La origini un castel gotic construit in secolul al XIV-lea, aceasta a fost reconstruit in secolul al XIX-lea si gazduieste colectii fascinante de arme istorice, mobilier, picturi si tapiterii. Merita vazuta colectia impresionanta de arme medievale si armuri a lui Franz Ferdinand. Urmatoarea vizita va fi la Castelul Hluboka amplasa intr-un parc in stil englezesc, un castel romantic, initial gotic apoi remodelat in stil baroc a fost resedinta oficiala a dinastiei Schwarzenberg. Interioarele sunt mobilate somptuos si prezinta sculpturi in lemn unice si colectii valoroase. Continuam incursiunea in sudul Cehiei, vom trece prin sudul Boemiei prin sate pitoresti pana la orasul Cesky Krumlov care datorita unicitatii sale este inclus in Patrimonial Mondial UNESCO, Cesky Krumlov este o perla de arhitectura renascentista si o bijuterie medievala foarte bine conservata. Este un loc unde somptuozitatea castelului local, alei labirintIce, case burgheze si minunate gradini cu flori interpatrund armonios. Vizitam castelul de aici si orasul care ne ofera o atmosfera de poveste. Timp liber pentru a savura la o terasa o bere ceha sau pentru a lua masa. Cazare hotel 3* in zona Cesky Krumlov.

Ziua 6

(09.08.2017) LINZ - MELK- VIENA
Mic dejun. Scurta vizita in Linz la catedrala veche, noua cladirea operei, piata Hauptplatz. Ne indreptam spre abatia Melk, abatie istorica a benedictinilor din Austria, unul dintre cele mai faimoase locuri istorice ale crestinismului monahic european. Abatia se gaseste deasupra orasului Melk, situata pe un deal stancos cu vedere spre valea Wachau a Dunarii, in landul federal Austria Inferioara. Abatia este una din foarte rarele localuri care a functionat continuu de la infiintarea acesteia in 1089, fiind dublata de rara distinctie de a fi fost si un loc al academismului teologic, dar si laic. Vizita interioara a complexului monahic. Calatoria noastra continua spre Viena-tur panoramic al orasului si pe ringul vienez cu oprire la pricipalele obiective - Parlament, Primarie, Palatul Hofburg. Cazare hotel 3* in zona Viena.

Ziua 7

(10.08.2017) VIENA - BUDAPESTA- ROMANIA
Mic dejun. Vizite in Budapesta, tur panoramic al orasuli si vizita la complexul regal. Pauza de cumparaturi intron centru commercial din Budapesta. Ne continuam calatoria spre Romania- se ajunge in cursul noptii - Cluj Napoca apx. ora 24:00.

Ziua 1

(04.08.2017) CLUJ NAPOCA - BRATISLAVA - PRAGA
Ora 03:00. Plecare din Cluj Napoca. Traversam nordul Ungariei. Ajungem la Budapesta. Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de -Perla Dunarii- la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert. In jurul amiezii vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava - capitala Slovaciei, Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 2

(05.08.2017) PRAGA - Orasul de aur! CASTELUL HRAD SI CATEDRALA SF. VITUS
Mic dejun. Astazi vizitam Praga, -orasul de aur- sau -orasul celor 100 de turnuri-, capitala Cehiei, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului. Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei . Ne continuam vizitele in Praga coborand pe strada Nerudova, unde vom vedea si cladirea Ambasadei Romaniei, trecem apoi prin Orasul Mic unde putem vizita Biserica Sf. Nicolae unde a concertat si marele Mozart. Pe stradutele care duc la Podul Carol gasiti magazine pline de: jucarii de lemn, obiecte de portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijutetii superbe, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printer care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru Berea Plzen. Pe stradutele inguste si pietruite ajungem la Podul Carol (Karluv Most) - cel mai faimos pot medieval din Praga, construit din piatra. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe spre strada Celetna putem vizita Muzeul de Ciocolata, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii. Ne continuam drumul pana la Turnul Prafului de Pusca apoi pe strada Na Pricope admiram cladiri monumentale dar si magazine de firma si cristale de Bohemia .Vom termina periplul nostru la capatul de sus al pietei admirand statuia ecvestra a regelui Wencelas dar si Muzeul National. Optional croaziera pe Vltava (11 euro). Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 3

(06.08.2017) PRAGA - KARLO VIVARY - KARLSTEIN - PRAGA
Mic dejun. Timp liber in Praga sau excursie optionala la Karlo Vivary si Karlstein-Karlo. Vivary este o statiune balneara renumita, cu hoteluri de lux, infiintata in 1358 din timpul lui Carol cel Mare. Plimbare printre cladirile secolelor 18-19, Coloana Ciumei, Gheizirul. La doar 30 de km de Praga, se inalta maiestuos unul dintre cele mai importante castele cehesti, castelul Karlstein -intrucat a fost resedinta regala si timp de peste 200 de ani aici s-au pastrat bijuteriile coroanei, a caror copii sunt prezente intr-una dintre sali. Dupa aceasta vizita doritorii pot sa viziteze si fabrica de cristaluri de la Nizbor aflata in apropierea catelului Karlstein. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 4

(07.08.2017) PRAGA - DRESDA - PRAGA
Mic dejun Timp liber sau optional excursie Germania- Dresda. Dresda reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania. Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. un oras cu o istorie si o mostenire fascinanta, care se manifesta prin colectia extinsa de atractii turistice. Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea razboi mondial, Dresda se deschide splendid in fata noastra cu minunatele-iI capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita la Palatul Zwinger, capodopera a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri. Intoarcere in Praga. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 5

(08.08.2017) PRAGA - CASTELUL KONOPISTE - CASTELUL HUBLOKA - CESKY KRUMLOV
Mic dejun. Dupa micul dejun vom face o vizita la castelul Konopiste in sudul orasului Praga, situat in mijlocul unor gradini incantatoare si intr-un peisaj scenic. Acest castel a apartinul odinioara succesorului la tronul habsburg Franz Ferdinand - faimos pentru moartea sa in 1914, care a dus la inceperea Celui de al Doilea Razboi Mondial. La origini un castel gotic construit in secolul al XIV-lea, aceasta a fost reconstruit in secolul al XIX-lea si gazduieste colectii fascinante de arme istorice, mobilier, picturi si tapiterii. Merita vazuta colectia impresionanta de arme medievale si armuri a lui Franz Ferdinand. Urmatoarea vizita va fi la Castelul Hluboka amplasa intr-un parc in stil englezesc, un castel romantic, initial gotic apoi remodelat in stil baroc a fost resedinta oficiala a dinastiei Schwarzenberg. Interioarele sunt mobilate somptuos si prezinta sculpturi in lemn unice si colectii valoroase. Continuam incursiunea in sudul Cehiei, vom trece prin sudul Boemiei prin sate pitoresti pana la orasul Cesky Krumlov care datorita unicitatii sale este inclus in Patrimonial Mondial UNESCO, Cesky Krumlov este o perla de arhitectura renascentista si o bijuterie medievala foarte bine conservata. Este un loc unde somptuozitatea castelului local, alei labirintIce, case burgheze si minunate gradini cu flori interpatrund armonios. Vizitam castelul de aici si orasul care ne ofera o atmosfera de poveste. Timp liber pentru a savura la o terasa o bere ceha sau pentru a lua masa. Cazare hotel 3* in zona Cesky Krumlov.

Ziua 6

(09.08.2017) LINZ - MELK- VIENA
Mic dejun. Scurta vizita in Linz la catedrala veche, noua cladirea operei, piata Hauptplatz. Ne indreptam spre abatia Melk, abatie istorica a benedictinilor din Austria, unul dintre cele mai faimoase locuri istorice ale crestinismului monahic european. Abatia se gaseste deasupra orasului Melk, situata pe un deal stancos cu vedere spre valea Wachau a Dunarii, in landul federal Austria Inferioara. Abatia este una din foarte rarele localuri care a functionat continuu de la infiintarea acesteia in 1089, fiind dublata de rara distinctie de a fi fost si un loc al academismului teologic, dar si laic. Vizita interioara a complexului monahic. Calatoria noastra continua spre Viena-tur panoramic al orasului si pe ringul vienez cu oprire la pricipalele obiective - Parlament, Primarie, Palatul Hofburg. Cazare hotel 3* in zona Viena.

Ziua 7

(10.08.2017) VIENA - BUDAPESTA- ROMANIA
Mic dejun. Vizite in Budapesta, tur panoramic al orasuli si vizita la complexul regal. Pauza de cumparaturi intron centru commercial din Budapesta. Ne continuam calatoria spre Romania- se ajunge in cursul noptii - Cluj Napoca apx. ora 24:00.